Dogodki in novice

Mladi godci - Glasbenik


Mladi godci v novi skladbi opevamo življenje glasbenika.

Ansambel Mladi godci se na glasbeni sceni pojavljamo vse od leta 2006, v teh skoraj petnajstih letih je zasedba doživela malo kadrovskih sprememb, a ustvarila veliko melodij. Naša najnovejša viža je valček "Glasbenik", v katerem Mladi godci opisujemo življenje glasbenika, ki je predvsem ob vikendih zelo naporno, ko daleč od doma in družine zabavamomnožico ljudi. Veliko odrekanj pa je tudi med tednom, ko imamo vaje, ko si vzamemo čas za ustvarjanje melodij in za medijske obveznosti,... A vsak, ki s srcem ustvarja in izvaja glasbo, z veseljem živi takšno življenje. Skladbo je v celoti ustvaril Igor Osredkar, v njegovem snemalnem studiu pa je skladba tudi nastala. Celotno zgodbo skladbe pa si lahko ogledate tudi v priloženem videospotu.

Sem fantič postaven


Pred nekaj meseci nas je kontaktiral Jernej Trček (naš kitarist vse od našega začetka leta 2006 do leta 2018) in prosil, če bi lahko Igor ustvaril skladbico, s katero bi njegovo izbranko presenetili na poroki. Nastala je zanimiva, malo hudomušna in predvsem unikatna polka z naslovom Sem fantič postaven.
Pri snemanju se nam je pridružil tudi Jernej in posnel še eno vokalno bas linijo. Na njuni poroki je bila pesem premierno predvajana in zaigrana. Presenečneje je več kot uspelo. :)

Mladi godci jima želimo vse dobro na skupni poti!


Nova skladba - NI VSE DENAR


Kot vsako leto prej smo tudi v leto 2019 Mladi godci vstopili delovno. V zadnjih mesecih smo pripravljali gradivo za spletno stran, ki je dostopna na www.mladi-godci.si. Na strani si lahko preberete našo celotno zgodbo, ki se je začela leta 2006, in vse nastale glasbene projekte. Pripravili pa smo tudi nekaj novih skladb.
Tokrat vam predstavljamo novo polko z naslovom Ni vse denar. Gre za skladbo, ki govori o temi, ki se je mogoče premalo zavedamo. Za srečno življenje je bolj pomembno pravo prijateljstvo in predvsem poštenost drug do drugega! Tega se mi dobro zavedamo, zato nam ta poskočna polka še toliko bolj leži.
Igor, Miha, Martin in Boris vam želimo lep preostanek pomladi.


Praznovanje 10. obletnice


Mladi godci so 3.2.2018 praznovali 10. obletnico delovanja in izdali 5. CD ploščo z naslovom Naših 10. Koncert se je odvijal v dvorani OŠ Horjul. Kot gostje so nastopili še ans. Galop, Javor, Kerlci, Harmonkn roll, ans. Jureta Zajca, Prva liga in BIseri. Program pa je povezoval Miro Klinc - Klobasekov Pepi. Po koncertu so za ples in zabavo poskrbeli Mladi godci in skupina Victory.

Po koncertu so fantje na svojo Uradno facebook stran zapisali: Dragi naši prijatelji! Podoživljamo včerajšnje paznovanje naše 10. obletnice... Cel kup emocij in prelepih trenutkov smo preživeli z vami. Ti so nas osrečili do solz. Ob takem odzivu, ki ste nam ga namenili, smo presrečni. Vsem bi se radi iz srca zahvalili za vso pomoč in podporo, ki ste nam jo nudili! Brez vas nam ne bi uspelo. Radi vas imamo! Igor, Miha, Jernej in Martin.


Le kdo te nebi


Mladi godci vam predstavljamo novo polko z naslovom "Le kdo te nebi" katere avtor besedila je Matjaž Vrh avtor melodije in aranžmaja pa Igor Osredkar pri katerem je skladba tudi bila posneta. Z omenjeno skladbo smo se 17.8. predstavili na festivalu Graška gora poje in igra 2018 in prejeli srebrnega pastirčka. V začetku meseca septembra smo omenjeno za skladbo posneli tudi videospot.